Er komt meer vrachtverkeer op de President Rooseveltweg.

Overzicht afslag A16 Terbregge

Vanaf de nieuwe A16 naar de Terbregseweg komt een uitrit voor het verkeer wat uit de richting van Den Haag komt. Voordat dit verkeer op de A16 de uitrit nadert wordt aangegeven dat vrachtverkeer niet hoger mag zijn dan 3.90 meter.
Het vrachtverkeer wat deze afslag neemt heeft onderaan de afrit de keuze om rechtsaf de Terbregseweg richting Irenebrug/Molenlaan te gaan. Met als gevolg dat dit niet verder kan rijden dan de Irenebrug want vanaf daar geld een verbod voor vrachtverkeer richting Molenlaan.

Dan is er nog de mogelijkheid voor vrachtverkeer om linksaf te slaan op de Terbregseweg richting Hoofdweg. Hier komt het vrachtverkeer het knelpunt tegen van het spoorviaduct onder het spoor als barrière met een doorrijhoogte van 3.90 meter. Inmiddels weten de bewoners in de omgeving dat er op z’n minst een paar keer per week een vrachtauto (hoger dan 3.90 meter) klem zit in de tunnel met als gevolg een lange file.

De mogelijke afslag richting Ommoord ligt voor de hand

Als laatste optie kan het vrachtverkeer rechtsaf de President Rooseveltweg oprijden en komt daar vervolgens geen enkele barrière tegen en kan dus vrij doorrijden. De uitkomst hiervan is dat er in de toekomst meer vrachtverkeer over de Rooseveltweg zal rijden. Bekijk de video.